Lauritsalan lukion oppilaat ja opettajat kokoontuivat 30.4 viimeistä kertaa perinteiseen vappugaalaan. Ohjelmassa oli musiikkia, titteleitä ja viimeisten ritarikirjojen jakamista. Ohjelmistosta ei myöskään hauskuutta ja väriä puuttunut, kun opettajat pääsivät esittämään yllätysnumeronsa. Linkki videoon jutun lopussa!

Lauritsalan lukiossa on kautta aikojen vietetty perinteistä vappugaalaa. Ohjelmistoon on joka vuosi kuulunut sekä perinteisiä ohjelmanumeroita että jotakin aivan uutta. Tänäkin vuonna ohjelmisto rakentui perinteisistä titteleistä, musiikkiesityksistä ja viimeisten ritarikirjojen jakamisesta. Ripauksen uutta juhlaan loi rehtori Olli Mielosen luovuttama ritarikirjaperinne, joka siirtyy tulevina vuosina Lauritsalan yläkoululle. Kyseinen hieno perinne on ollut aivan oma juttu Lauritsalan lukiolle jo lukuisten vuosien ajan.

Tänä vuonna  kyseessä ei muutenkaan ollut mikä tahansa vappugaala, sillä vapputunnelman lisäksi juhla oli myös läksiäistoivotus Lauritsalalle, jossa juhlittiin samalla viimeistä kertaa yhteistä juhlaa ennen kesäloman alkua. Vappugaalan takana oli monia järjestäjiä aina oppilaskunnasta oppilaisiin ja opettajiin, mikä näkyi juhlassa sekä oppilaiden että opettajien kädenjälkenä ja hienosti toteutuneena yhteisenä tapahtumana. Salissa oli iloinen tunnelma ja värikkyyttä loivat sekä koristeet että koulun yhteinen henki ohjelmiston puitteissa. Myös munkki- ja simatarjoilu oppilaskunnan puolesta toi mukavan lisän viimeiseen vappugaalaan.

Koko juhlan kruunasi opettajien oma yllätysnumero, joka sai koko koulun ratkeamaan riemusta. Hullunkurinen tanssiesitys ja cowboy -biisi kirvoittivat hymyn kaikkien huulille, saivat oppilaat hurraamaan ja valtaisien aplodien saattelemana kuljetti viimeisen Vappugaalan loppuunsa mitä ikimuistoisimmalla tavalla.

Toimittaja:
Suvi Lyytikäinen