Matkalla Pietarissa

Lauritsalan lukion viimeinen opintomatka suuntautui Pietariin 7.-10.5. Matkalla oli kymmenen oman lukion opiskelijaa ja heidän lisäkseen kymmenen Lauritsalan yläkoulun oppilasta sekä yhdeksän Rautjärven lukion opiskelijaa valvojineen. Matkan aikana tavattiin ystävyyskoulun väkeä sekä tutustuttiin laajasti Pietarin nähtävyyksiin. Matkalaiset tekivät yhteistyössä videoita. Linkki niihin alla.

Venäjän kieli avasi kirjeenvaihtaja Marja Manniselle lukuisia ovia tulevaisuuteen

Ylen Moskovan kirjeenvaihtaja Marja Manninen kävi vierailulla Lauritsalan lukiossa 6.2. Manninen tuli kertomaan ammatistaan ja venäjän kielen merkityksestä Pietari -kurssin oppilaille. Manninen on kotoisin Kymenlaaksosta ja on työskennellyt kirjeenvaihtajana jo kolme ja puoli vuotta entisen Neuvostoliiton ja nykyisen Venäjän alueella. Työnsä myötä Manniselle on korostunut venäjän kielen tärkeys ja uuden kulttuurin rikkaus.

Marja Manninen

Ylen Moskovan kirjeenvaihtaja Marja Manninen kävi vierailulla Lauritsalan lukiossa 6.2. Manninen tuli kertomaan ammatistaan ja venäjän kielen merkityksestä Pietari kurssin oppilaille. Kurssi on yksi kansainvälistä toimintaa harjoittavan Comenius projektin kursseista. Manninen on kotoisin Kymenlaaksosta ja on työskennellyt kirjeenvaihtajana jo kolme ja puoli vuotta entisen Neuvostoliiton ja nykyisen Venäjän alueella. Työnsä myötä Manniselle on korostunut venäjän kielen tärkeys ja uuden kulttuurin rikkaus.

Sivut